fredag 13. mai 2011

14 uker på vei!

Nå som jeg er hjemme med Bella så må jeg si at dette svangerskape så langt har faktisk gått ganske kjapt.. =D Kan ikke tro at jeg allerede er 14 uker.. :P Men det er nok fordi jeg har nok å gjøre med Bella.. :) Dagane berre flyg unna!

15 Juni er det første UL. Vi gleder oss veldig! =D


OM BARNETFosteret er i begynnelsen av denne uken 12 uker gammelt. Hodet er fremdeles stort i forhold til kroppen, men kan nå holdes oppe av hals og nakke. I kinnene vokser sugemusklene. Når de blir større, får ansiktet mer babyaktig utseende med lubne kinn. Fosteret begynner å produsere spytt.
Ansiktshår dannes og man kan begynne å ane hårmønsteret på hodet. Lungene utvikles og fosteret begynner å puste små mengder fostervann. Dette er svært viktig for at lungene skal utvikle seg riktig, og fosteret får viktig trening i noe det skal beherske ved fødselen. Fosteret svelger også fostervann og sugeevnen er bedre utviklet nå.
Hjertet pumper 28 liter blod hver dag. Det høres kanskje mye ut, men det nyfødte barnets hjerte pumper hele 350 liter i døgnet!
Milten begynner sin oppgave overvåket av leveren. Den vil fjerne gamle røde blodceller og produsere antistoffer. Fostervannet fornyes hver tredje time.
Armene har nesten nådd sine endelige proporsjoner, men beina er fremdeles relativt korte. Hendene, særlig tomlene, blir mer funksjonelle. Bevegelsene blir stadig mer kontrollerte og mykere, og fosteret kan bevege både hode, munn, lepper, armer, håndledd, hender, bein, føtter og tær! Noen kjenner allerede disse fjørlette bevegelsene, men som regel vil du ikke kunne kjenne dem på noen uker ennå.

3 kommentarer:

 1. åååh! :D Jeg visste ikke dette! (treig)
  Så koselig!

  SvarSlett
 2. så spennende! 2 svangerskapet går vanvittig fort ja, sett i betraktning til det første... Man har liksom noe å sette fingra i heeeele tiden med små:D
  Og desverre så går baby-perioden veldig fort også, når man plutselig har TO å ta seg av!
  Men det er så mye KOS!

  :)

  SvarSlett
 3. Christina: Tusen takk.. =) Vell jeg har ikke sakt så mye om det så er ikke så mange som vet om det.. ;)

  Tone: Er glad det egentlig går fort, vartfall selve svangerskape. 1 jekk allt for treigt! Spess når jeg i tillegg jekke hjemme.. :S

  SvarSlett