mandag 7. november 2011

Hvordan forklare vi våre barn og barnebarn hva mobbing er?

  På facebook er der mange forskjellig statuser som skall spre budskap osv. Og det kan bli litt for mye av enkelte ting. både statuser, grupper og støtt dit og søtt datt. Den kan bli mye av på facebook!
Jeg er ikke den som orker å sende så mye av dette videre, mye fordi en får hvor mange slike om dagen?? :S allt for mange i vartfall.. mye spaming på facer'n. Men jeg kom over denne statusen i dag og den syns jeg faktisk var meget bra. En veldig bra forklarer for å få barn til å forstå hva effekt mobbing gjør. Flere lærera skulla tatt denne metoden i bruk! For mobbing er faktisk et vanskelig tema som ikke er så lett å gjøre noe med alltid. Så ville berre vis den her også. =)
"Hvordan forklarer vi våre barn og barnebarn hva mobbing er?
Her er hvordan en lærer i New York gjorde det for sin klasse.
Hun ba dem om å gjøre følgende øvelse: Barna skulle hver ta sitt ark. Deretter fikk de beskjed om å krølle det sammen, trampe på det og å gi det enkelte slag, men uten å rive i det. Så spurte hun barna om å brette ut arket, se på hvor skitne - fylt med merker og arr arket hadde...... blitt. Så ble barna bedt om å si unnskyld til papirarket.
Til tross for at de hadde bedt om unnskyldning og at de hadde forsøkt å glatte det ut, var det fortsatt krøllete. "Disse merkene aldri vil forsvinne, uansett hvor mye du prøver å fjerne dem. Dette tilsvarer hva en mobber gjør mot en annen. Selv om du sier unnskyld etterpå, vil arrene aldri forsvinne."
Barnas ansiktsuttrykk fortalte at meldingen hadde den ønskede effekt.
Kopier og spre ordet hvis du også er imot mobbing"
Et viktig budskap! Stopp mobbing! 
 Photobucket  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar