fredag 29. mars 2013

Kamskjell med mandelpotetpure og agurksalat


Kamskjell er noe av det enkleste å lage, eneste en må vere forsiktig med er å ikke steke dei får mye! Da blir dei seige som tyggegummi, la dei heller vere litt rå i midten =)

Kamskjell skall enkelt og greit kun saltes og peppres litt på hver side. Stek dei i varm olivenolje et min på hver side.

Mandelpotet pure:
ca. 500g mandel potet
1,5dl fløte
100gr smør
salt og pepper
 
Skrell potetene og sett dem på. Mandel potete tar mye mindre tid en "vanlige" potet, ca.15min. Sett på ei egen panne med fløte, smør, salt og pepper. Det skall kun kokes opp, siden det er fløte, pass på at det ikke svir seg. Når poteten er ferdig moser du dem og har i fløte /smøre, bland det godt! smak gjerne til med mer salt og pepper. =)
 
Agurksalat:

1 agurk
1 ts salt
2 dl klar eddik (7%)
1 dl vann
2 dl sukker (eller sukrin)
1 ts kvernet pepper

skjær opp agurk å ha på salt, la stå i 20min.
kok opp vann, sukker (sukrin) og eddik til sukkeret er oppløst. avkjøl laken.
press agurkskivene mellom hendene slik at noe av vanne forsvinner.
ha skivene i eddiklaken sammen med kvernet pepper og la d marinere i 20min

agurksalat passer til fiskeretter.. =)




Photobucket  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar